مشاهده پست مشابه : روکش دندان برای چه دسته از افراد مناسب می باشد؟
قبل و بعد از ایمپلنت دندان چه بخوریم؟ (تغذیه ایمپلنت)
نمایندگی برند های ایمپلنت |
ایمپلنت دنداندر حال تبدیل شدن به یک گزینه محبوب در بین کسانی است که به دنبال بازیابی دندانهای افتاده خود هستند. اما مراقبتهای قبل و بعد از ایمپلنت دندان برای تضمین موفقیت آن یک ضرورت محسوب میشود.
یکی از جنبههای این مراقبت، توجه به تغذیه قبل و بعد از ایمپلنت دندان است. رژیم غذایی با تاثیر بر روی فرایند بهبودی و نتیجه کلی درمان، نقش بسیار مهمی در موفقیت ایمپلنت دندان ایفا میکند. در این مقاله میخواهیم درباره تغذیه ایمپلنت دندان، قبل و بعد از کاشت ایمپلنت، تضمین یک دوره ریکاوری بدون دردسر و دستیابی به بهترین نتایج صحبت کنیم.
قبل از کاشت ایمپلنت چه بخوریم؟
مصرف غذاهای مغذی و سریعالهضم قبل از جراحی ایمپلنت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع به تامین مواد مغذی ضروری و انرژی لازم برای تسریع فرایند بهبودی و ریکاوری کمک میکند. بعضی از غذاهایی که میتوانید در برنامه غذایی قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان بگنجانید، عبارتند از:
پروتئین بدون چربی: مرغ، ماهی، بوقلمون و تخم مرغ از منابع غنی پروتئین محسوب میشوند که همگی به ترمیم و بازسازی بافتها کمک میکنند.
میوه و سبزیجات تازه: این مواد با ذخیرههای غنی ویتامین و آنتیاکسیدان به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک میکنند.
غلات سبوس دار: برنج قهوهای، کینوا و نان جوی کامل از منابع غنی کربوهیدراتهای پیچیده هستند که سطح انرژی بدن را حفظ میکند.
دانهها و مغزها: این منابع چربیهای سالم و پروتئین به احساس سیری فرد کمک میکند.
بهتر است برای روز قبل از ایمپلنت دندان، مصرف غذاهای نرم را در برنامه خود قرار دهید. مصرف غذاهای نرم احتمال بروز آسیب در محل ایمپلنت و درد یا بروز اختلال در فرایند بهبود را کاهش میدهد.
چند ساعت بعد از ایمپلنت میتوان غذا خورد؟
چند ساعت بعد از ایمپلنت میتوان غذا خورد؟
اثر داروی بیحسی و مسکن بعد از جراحی ایمپلنت دندان میتواند اشتهای فرد را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین توصیه میشود که برای صرف غذا تا از بین رفتن اثر ماده بیحسی حداقل تا چند ساعت منتظر بمانید.
تغذیه در ساعات اولیه بعد از کاشت ایمپلنت
اصولا تغذیه بعد از کاشت ایمپلنت باید تا حدود یک هفته، تنها باید شامل مایعات و غذاهای نرم باشد. بعد از گذشت 1 تا 2 هفته باید اضافه کردن غذاهای سفتتر و جویدنی را به رژیم غذاییتان شروع کنید. در اینجا به چند نکته درباره تغذیه بعد از جراحی ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.
مایعات مناسب بعد از ایمپلنت
مصرف آب و مایعات کافی بعد از جراحی ایمپلنت دندان از اهمیت زیادی برخوردار است، اما باید مراقب نوشیدنیهایتان باشید. موارد زیر از جمله نوشیدنیهای بیخطر بعد از جراحی ایمپلنت دندان هستند:
آب: مصرف کافی آب و مایعات در فرایند بهبود از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین نوشیدن آب زیاد در طول روز فراموش نشود.
نوشیدنیهای سرد: نوشیدنیهای سرد به کاهش تورم و التهاب کمک میکند. آب سرد، آبمیوه طبیعی و بستنی یخی بدون شکر گزینههای خوبی هستند.
شیر: شیر یک منبع مناسب کلسیم و پروتئین است که به فرایند بهبود بعد از ایمپلنت دندان کمک میکند. بهعلاوه این نوشیدنی، اختلالی در محل ایمپلنت دندان نیز ایجاد نمیکند.
اسموتی: اسموتیها از ترکیب میوهها و سبزیجات، ماست و شیر یا آبمیوه تشکیل میشود که همین آن را به منبع مناسبی از بعضی مواد مغذی تبدیل میکند.
به طور کلی باید از مصرف نوشیدنیهای الکلی یا گازدار خودداری کنید، چرا که این مواد میتواند خونریزی و آسیب در محل ایمپلنت را به همراه بیاورد. بهعلاوه نوشیدن به وسیله نی، به دلیل مکش ایجاد شده در این فرایند میتواند لخته خونی تشکیل شده در محل ایمپلنت دندان را از بین ببرد.
میان وعدههای مناسب بعد از ایمپلنت
میان وعدههای مناسب بعد از ایمپلنت دندان عبارتند از:
ماست: ماست یک میان وعده سبک و غنی از پروتئین است که به فرایند بهبود محل ایمپلنت هم کمک میکند؛ از ماستهای ساده، کم شکر و غیراسیدی استفاده کنید.
میوههای نرم: میوههای نرمی مثل موز و خربزه (یا طالبی) رسیده، منابع مناسب ویتامین و مواد معدنی است و جویدن آنها نیز سادهتر است.
پنیر نرم: جویدن پنیرهای نرم نیز ساده و همچنین سرشار از مواد مغذی است.
جو دو سر: جو دو سر یک گزینه نرم و سیرکننده برای صبحانه است که میتوان آن را به سادگی به همراه میوه، آجیل و دارچین سرو کرد.
وعدههای غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت
انتخاب وعدههای غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت، یکی از جنبههای مهم فرایند بهبود به شمار میرود. بعضی از وعدههای غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت عبارتند از:
تخم مرغ همزده شده با نان نرم: تخم مرغ همزده یک منبع مناسب پروتئین محسوب میشود و جویدن و بلع نان نرم نیز ساده است.
خوراک نرم یا سوپ: خوراک (یا آبگوشت صاف شده) یا سوپ، گزینههای بسیار خوبی برای حفظ سطح مایعات بدن و تامین مواد مغذی ضروری بدن است. تنها باید از داغ نبودن یا نبودن تکههای سخت و ترد در آن مطمئن شوید.
پوره سیب زمینی و سبزیجات پخته شده: پوره سیب زمینی یک گزینه نرم و سیرکننده است و ترکیب آن در کنار سبزیجات پختهای مثل هویج، بروکلی یا گل کلم، هم نرم و هم مغذی هستند.
ماهی و سبزیجات نرم: ماهی کبابی یا پخته یک وعده غذایی نرم است که میتوان آن را در کنار سبزیجات پختهای مثل کدو خورشتی یا لوبیا سبز سرو کرد.
تخم مرغ پخته نرم: تخم مرغ پخته هم منبع مناسبی از پروتئین است که به سادگی توسط چنگال له میشود و خوردن آن نیز ساده است.
خورشتهای مختلف: خورشتهایی مانند قیمه و فسنجان که پر از مواد مغذی هستند به همراه برنج نرم (ترجیحا کته) از غذاهای مناسب بعد از کاشت ایمپلنت دندان میباشند.
بعد از کاشت ایمپلنت کدام غذاها را نخوریم؟
قطعا بعضی از غذاها برای بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان مناسب نیستند و مصرف آنها به ایمپلنت دندان آسیب میزند و در مواردی حتی منجر به تحلیل لثه میشود، که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
غذاهای سفت: از جویدن آجیل، یخ، آب نبات سفت، چیپس یا غذاهای سفتی که به ایمپلنت آسیب میزند، خودداری کنید.
غذاهای ترد: باید از خوردن مواد غذایی تردی مثل چیپس یا پاپکورن خودداری کنید تا فرایند بهبود هر چه سریعتر را تضمین کنید.
غذاهای جویدنی: غذاهای جویدنی و سفتی مثل سوسیس، کالباس، استیک و سبزیجات خام گزینههای مناسبی برای بعد از کاشت ایمپلنت دندان نیستند.
غذاهای پرادویه: غذاهای پرادویه میتواند محل جراحی را حساس کند و درد و سوزش آن را به همراه بیاورد. بنابراین تا زمان بهبود محل ایمپلنت دندان از مصرف غذاهای پرادویه خودداری کنید.
غذاهای چسبنده: مواد غذایی چسبنده مثل کارامل و تافی به جویدن زیادی نیاز دارند و ممکن است به ایمپلنت یا محل جراحی چسبیده و احتمال بروز عفونت را افزایش دهد.
نوشیدنیهای گازدار: نوشیدنیهای گازداری مثل نوشابه یا آب گازدار باعث ایجاد گاز معده میشود و میتواند درد و اختلال در فرایند بهبود را به همراه بیاورد.
کلام آخر
تغذیه بعد از ایمپلنت دندان
در نهایت باید گفت که تغذیه مناسب قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان، یک مرحله مهم در تسریع فرایند بهبود و کاهش خطر بروز مشکلات است. یادتان باشد که توصیههای غذایی گفته شده توسط متخصص ایمپلنت یا جراح دهان و فک را به دقت به کار ببندید و از مصرف غذاها و نوشیدنیهای خطرزا خودداری کنید. با انتخاب مواد غذایی مناسب و مراقبت از محل ایمپلنت میتوانید از موفقیت درمان و راحتی هر چه بیشتر در طول ریکاوری بعد از جراحی ایمپلنت دندان مطمئن شوید.
فناوری های دیجیتال در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
دندانپزشکی دیجیتال
|
فراهم شدن فناوری های دیجیتال در روش های درمانی دندانپزشکی، موجب تحولی شگرف در نتایج درمانی بدست آمده شده است، تنها مراکز معتبر در زمینه دندانپزشکی اقدام به استفاده از فناوری ها و تجهیزات دیجیتال برای بیماران می نمایند.
تنها دندانپزشکان مطرح اقدام به بکارگیری تجهیزات دندانپزشکی دیجیتال برای درمان های مختلف می نمایند، دکتر سعید کریمی یکی از دندانپزشکان مطرح در زمینه زیبایی و کاشت دندان هستند که از فناوری های دیجیتال برای درمان های دندانپزشکی بهره می گیرند، برای مشاوره و کسب اطلاع از روش های دیجیتال بکار رفته در دندانپزشکی دکتر سعید کریمی به لینک www.drskarimi.com مراجعه نمایید.
فناوری های دیجیتال در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی
دندانپزشکی دیجیتال چیست؟
بهره بردن از تجهیزات دیجیتال برای افزایش دقت و درمان موفق تر بیماری های دهان و دندان، امری ضروری است، بسیاری از دندانپزشکان اقدام به استفاده از این فناوری ها نموده که به اصطلاح آن را دندانپزشکی دیجیتال می نامند. دندانپزشکی دیجیتال ممکن است در گستره وسیعی به عنوان هر فناوری یا دستگاه دندانپزشکی تعریف شود که اجزای دیجیتالی یا کنترلشده توسط کامپیوتر برای درمان های دندانپزشکی مورد استفاده قرار گیرند.از متداول ترین روش ها برای دندانپزشکی دیجیتال CAD/CAM (طراحی به کمک رایانه/تولید به کمک رایانه) را می توان نام برد. نرم افزارهای طراحی لبخند و بهره بردن از فناوری لیزر از دیگر مواردی است که می توان برای تجهیزات دیجیتال مورد استفاده در درمان های دندانپزشکی به آن ها اشاره نمود.
تنها دندانپزشکان مطرح و حرفه ای اقدام به استفاده از فناوری های دیجیتال برای بیماران خود می نمایند.
انواع روش های دندانپزشکی دیجیتال برای درمان های دندانپزشکی
دندانپزشکی دیجیتال شامل طیف وسیعی از درمان های دندانپزشکی شده و بهترین دندانپزشکان برایی افزایش دقت درمان های دندانپزشکی از این روش ها بهره می گیرند، برخی از مهم ترین موارد کاربردی دندانپزشکی دیجیتال به شرح زیر است:
CAD/CAM (کد/کم) با این فناوری امکان تصویربرداری داخل دهانی و ساخت ریستوریشن های دندانی مختلف نظیر لمینت دندان، روکش های دندانی و ... فراهم می گردد.
تشخیص پوسیدگی ها با استفاده از فناوری های دیجیتال دقیق تر بوده و انتخاب درمان مناسب تر را برای دندانپزشک فراهم می کند.
بکار بردن فناوری دیجیتال در کاشت ایمپلنت، در طراحی و ساخت ایمپلنت و بهره گیری از تصویربرداری های دیجیتال
رادیوگرافی دیجیتال، تصویر برداری مناسب تر می تواند در انتخاب روش درمانی موثرتر باشد.
لیزرها در دندانپزشکی، بهره بردن از لیزر می تواند درد و خونریزی های احتمالی را کاهش دهد.
آنالیز لبخند و استفاده از نرم افزارهای طراحی لبخند برای بیماران
...
بسیاری از زمینه های دیگر از دندانپزشکی دیجیتال در دسترس هستند و بسیاری دیگر در حال تحقیق هستند. بهره بردن از فناوری های دیجیتال درمان را آسان تر، سریع تر، بهتر و لذت بخش تر می نماید.
مزایای استفاده از فناوری های دیجیتال در دندانپزشکی
بهره بردن از فناوری های دیجیتال مزایای فراوانی را برای درمان های دندانپزشکی شده است، برخی از مهم ترین مزایای این درمان ها در دندانپزشکی به شرح زیر است:
هزینه و زمان مورد نیاز برای درمان های دندانپزشکی کاهش می یابد.
افزایش دقت و فراهم شدن نتایج بهتر در دندانپزشکی در مقایسه با روش های قبلی
امکان پیش بینی نتایج درمانی با فناوری های دیجیتال فراهم می گردد.
محدودیت اصلی بیشتر حوزه های دندانپزشکی دیجیتال هزینه است. برای پذیرش فناوری جدید اغلب نیاز به سرمایه گذاری بیشتر است و تنها مراکز معتبر دندانپزشکی اقدام به استفاده از این فناوری های پیشرفته برای بیماران می نمایند. این در حالی است که استفاده از این روش ها بازگشت سرمایه مناسبی خواهد داشت. همچنین برای بهره گیری از تجهیزات دیجیتال نیاز به آموزش های لازم به پزشک و پرسنل است، یکی از مشکلات رایج در پذیرش فناوری جدید دندانپزشکی، عدم تمایل پزشک و تیم به آموزش کافی است. برخی از پزشکان یک فناوری جدید را خریداری می کنند، اما هرگز به دنبال آموزش پیشرفته در مورد نحوه کارآمد این فناوری نیستند، که اغلب منجر به شکست و رها شدن فناوری های دیجیتال می شود، برای بهره گیری از خدمات دیجیتال، مرکزی را انتخاب نمایید که برای بهره بردن از تجهیزات دیجیتال، تجربه کافی داشته باشد.
با استفاده از خدمات دندانپزشکی دکتر سعید کریمی می توانید به صورت بهینه از فناوری های دیجیتال برای درمان های دندانپزشکی خود بهره گیرید.
CAD/CAM کد کم چیست؟
CAD/CAM استفاده از فناوری های دیجیتال و کامپیوتر برای ساخت ریستوریشن های دندانی نظیر لمینت دندان و روکش های دندانی و ... است. با این فناوری تهیه ریستوریشن های دندانی سریعتر، مقرون به صرفه تر، قابل پیش بینی تر، سازگارتر و نسبتا دقیق تر خواهد شد. پیشرفت های ایجاد شده در این حوزه بسیار بالا بوده و امروزه امکان ساخت سه بعدی ریستوریشن های دندانی که زیبایی بالایی را برای دندان های افراد فراهم می نمایند، قابل دسترس شده است.
تنها مراکز معتبر دندانپزشکی در تهران اقدام به استفاده از فناوری کد کم برای رفع مشکلات دندانی بیماران می نمایند.
لیزر دندان
بکار بردن لیزر، درمان را دقیق تر و میزان درد و خونریزی را به شکل محسوسی کاهش می دهد، به همین دلیل بسیاری از بیماران به دنبال بهره گیری از این روش درمانی برای رفع نقایص مختلف دهان و دندان خود هستند. لیزرها انواع مختلفی داشته که دندانپزشک متناسب با نیازهای مختلف از آن ها استفاده می کنند.
در دندانپزشکی دکتر سعید کریمی از فناوری های لیزر برای درمان های دندانپزشکی استفاده می گردد.
بهره بردن از فناوری های دیجیتال افزایش لذت در انجام دندانپزشکی را برای بیمار و دندانپزشک به همراه دارد، این حوزه روز به روز در حال پیشرفت بوده و درمان های دندانپزشکی را دقیق تر و آسانتر می نماید، اگر قصد انجام درمان های دندانپزشکی را دارید، از مراکزی بهره گیری که این خدمات را ارائه می دهند.
تفاوت روکش دندان با لمینت و کامپوزیت دندان در چیست؟
بهترین کلینیک لمینت دندان در تهران |
یکی از سوالات اکثر افراد این است که تفاوت روکش دندانبا کامپوزیت و لمینت دندان در چیست؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال بهتر است که با ویژگی ها و عملکرد این روش های درمانی بیشتر آشنا شوید.
روکش دندان چیست؟
روکش دندان نوعی پروتز دندان شبیه به تاج دندان است که اصولا در هنگام آسیب دیدگی شدید تاج دندان از آن استفاده می شود. به منظور نصب روکش های دندانی نیاز است که بخش زیادی از دندان تراش داده شود و روکش به کمک سمنت یا چسب دندان پزشکی چسبیده می شود.
لمینت دندان چیست؟
یکی از بهترین روش های اصلاح طرح لبخند، لمینت دندان به خصوص برای دندان های جلویی است. لمینت های دندان لایه بسیار نازک از سرامیک هستند و می توانند با رنگ های مختلف ساخته شوند و ظاهری کاملا مشابه با دندان های طبیعی انسان دارد. از لمینت دندان اصولا به منظور زیبایی دندان ها و پوشاندن عیوب ظاهری دندان ها استفاده می شود. لمینت های دندانی مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و تغییر رنگ دارند. برای نصب لمینت دندان نیاز است که کمی سطح دندان تراش داده شود و پس از قالب گیری از دندان و ساخت آن در لابراتوار، توسط دندانپزشک به روی سطح دندان ها چسبیده می شوند. هزینه لمینت دندان به نسبت روکش و کامپوزیت دندان بیشتر است اما طول عمر آن نیز بسیار بالاتر از سایر روش هاست.
تفاوت روکش دندان با لمینت و کامپوزیت دندان در چیست؟
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان نوعی ونیر دندانپزشکی است که از نظر کاربرد تفاوتی با لمینت دندان ندارد. از جمله تفاوت های لمینت و کامپوزیت دندان می توان به جنس آنها اشاره کرد. لمینت های دندان از جنس سرامیک هستند اما کامپوزیت دندان به شکل خمیر هستند که به کمک نوری مخصوص به سطح دندان ها چسبیده می شوند که نیازی به ساخت آنها در لابراتوار نیست. برای نصب کامپوزیت نیازی به تراش دادن دندان ها نیست، بلکه این ماده خمیری شکل به کمک نوری آبی رنگ توسط دندانپزشک به سطح دندان ها چسبیده می شود. کیفیت و ماندگاری کامپوزیت دندان به نسبت لمینت دندان کمتر است و همچنین زیبایی طبیعی لمینت بسیار بیشتر از کامپوزیت دندان است. البته به دلیل ارزان بودن کامپوزیت دندان نسبت به لمینت، این روش طرفداران بسیار بیشتری دارد.
تفاوت روکش دندان با لمینت و کامپوزیت دندان در چیست؟
موارد استفاده
کامپوزیت دندان و لمینت دندان بیشتر یکی از خدمات زیبایی در حوزه دندانپزشکی است که از آن به منظور اصلاح دندان های نامرتب و تغییر رنگ داده شده استفاده می شود. شایان ذکر است که در صورت ترک جزئی دندان هم می توان از کامپوزیت به منظور محافظ دندان استفاده کرد. نصب کامپوزیت معمولا نیازی به تراش دندان ندارد و این ماده در مطب دندانپزشکی ساخته می شود. بنابراین شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن و با هزینه نسبتا کمتر به نسبت لمینت و روکش دندان، به دندان های زیباتر دست پیدا کنید اما کامپوزیت همیشه نمی تواند یک گزینه درمانی مناسب برای شما باشد. برای مثال وقتی که یک دندان عصب کشی شده پس از گذشت مدت زمانی به رنگ مشکی یا خاکستری تبدیل می شود نمی توان آن را با کامپوزیت پوشاند و در این صورت نیاز است که این دندان با روکش دندان پوشش داده شود. برای نصب روکش دندان برخلاف کامپوزیت و لمینت دندان تقریبا کل سطح دندان تراش داده می شود و پس از قالب گیری از دندان و ارسال آن به لابراتوار برای ساخت پس از گذشت چند روز نصب می شود.
تفاوت روکش و کامپوزیت دندان در چیست؟
با مثالی که زده شده به احتمال زیاد متوجه تفاوت روکش با کامپوزیت دندان شده اید. به طور کلی کامپوزیت دندان در موارد زیر کاربرد دارد:
برای اصلاح نامرتبی جزئی دندان های جلو
برای تغییر رنگ دندان های زرد شده
با این تفاسیر کامپوزیت دندان بیشتر جنبه زیبایی دارد در حالی که روکش دندان بیشتر جنبه درمانی دارد و برای محافظت از دندان هایی که درمان ریشه یا عصب کشی انجام شده است، از آن استفاده می شود. در واقع از روکش دندان در مواقعی استفاده می شود که مشکلات دندانی بسیار شدید باشد و ساختار دندان به هر دلیلی ضعیف شده باشد و نیازمند تقویت باشد.
مزایای کامپوزیت دندان چیست؟
از جمله مزایای کامپوزیت دندان عبارتند از:
از کامپوزیت به منظور اصلاح دندان های پوسیده جزئی، پر کردن حفره استفاده می شود.
کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه درمانی انجام می شود.
هزینه کامپوزیت دندان کمتر از روکش و لمینت دندان است.
برای نصب کامپوزیت دندان نیازی به تراش دندان نیست.
مزایای لمینت دندان چیست؟
از جمله مزایای لمینت دندان عبارتند از:
ظاهری کاملا طبیعی دارد.
ماندگاری بسیار بالا در حدود 10 الی 15 سال دارد.
استحکام بسیار بالا در برابر تغییر رنگ و ضربه دارند.
نگهداری از لمینت دندان کاملا مشابه دندان های طبیعی است و چالش خاصی برای افراد ندارد.
مزایای روکش دندان چیست؟
از جمله مزایای روکش دندان عبارتند از:
از دندان های آسیب دیده و تضعیف شده مانند دندان های عصب کشی شده محافظت می کند.
مقاومت بسیار بالایی در مقابل تغییر رنگ و لکه دارد.
استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه دارند و احتمال ترک خوردن و شکستن آنها کمتر از سایر روش هاست.
بسیاری از مشکلات دندانی که با کامپوزیت و لمینت دندان قابل اصلاح نیستند، با روکش دندان قابل اصلاح هستند.
ظاهری کاملا طبیعی دارند.
طول عمر روکش های دندان نسبتا بالا بوده و حدود 15 سال است.
فرق کامپوزیت و لمینت به زبان ساده
لمینت سرامیکی دندان |
واقعیت هایی از لمینت دندانو کامپوزیت دندان که شاید نشنیده باشید،ما در این مقاله سعی کردیم نکاتی که شاید دندانپزشکان به شما نگویند را به صورت خلاصه توضیح دهیم.لمینت دندان و کامپوزیت دندان هر دو روشی هستند که برای رفع ناهمواریها و نواقص دندانی و همچنین بهبود ظاهر و زیبایی آنها استفاده میشوند. در لمینت دندان، یک لایه سرامیکی روی سطح دندان قرار میگیرد و در کامپوزیت دندان یا همان (ونیر پرسلین)، مادهای شبیه به پلاستیک بر روی سطح دندان قرار میگیرد.
فرق کامپوزیت و لمینت به زبان ساده
هردورش یک هدف را دنبال می کنند: اصلاح طرح لبخند شما چه ازنظر زیبایی و چه از لحاظ درمانی هردو برای رفع نواقص سطحی، عمقی، تغییر رنگ، بستن فواصل دندانی(دیاستم)، شکستگی، پوشش دهی، ترمیم، اصلاح طرح لبخند و گاهی پوسیدگی قابل استفاده هستند.
نظرات کامپوزیت دندان
طرفداران کامپوزیت دندان بر این نظرند که برای انجام این کار دندان تراش نمیخورد و مینای دندان آسیبی نمیبیند، و یا قابل ترمیم بودن کامپوزیت نسبت به لمینت دندان را از برتری های آن می دانند. همچنین هزینه های ونیرپرسلین مقرون به صرفه تر است، پس در نتیجه کامپوزیت بهتر از لمینت است.
نظرات لمینت دندان
از سوی دیگر طرفداران لمینت دندان بر این نظرند که لمینت دندان به علت طول عمر و استحکام بیشتر و همچنین جنس و تغییر رنگ آن نسبت به کامپوزیت برتری دارد و ظاهر هالیودی تری نسبت به کامپوزیت دارد. این طرفداران بعضا به شکل و شمایل آدامسی بودن کامپوزیت اشاره می کنند.(ظاهر آدامسی کامپوزیت: مواد بی کیفیت، ارزان و تقلبی برای ارزان شدن هزینه کامپوزیت که در نهایت پس از مدتی شبیه به یک آدامس چسبیده به دندان در میآید)
پاسخ دکتر قاسم نژاد دندانپزشک متخصص زیبایی و درمانی:
کامپوزیت دندان و لمینت دندان 2 روش نوین در دندانپزشکی زیبایی و درمانی به حساب می آیند؛ و هردو یک هدف را دنبال میکنند در مورد اینکه کدامیک برتر هستند اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما یقینا فاکتورهایی مهم برای انتخاب روش مناسب برای دندان شما وجود دارد.
فرق کامپوزیت و لمینت به زبان ساده
کامپوزیت دندان می تواند به شکل معجزه آسایی طرح لبخند شما را دگرگون کند به شکلی که تشخیص کامپوزیت و لمینت برای اطرفیان سخت خواهد بود؛ اما به شرطی که نزد دندانپزشک متخصص و ماهر و با بهترین برند صورت پذیرد، در غیر اینصورت همان اصطلاح آدامسی بودن کامپوزیت صادق است. صادقانه به شما بگویم در کامپوزیت دندان دستان ماهر و هنرمند دندانپزشک حرف اول را میزند. از مزایای دیگر نیز می توان به قیمت کامپوزیت دندان نسبت به لمینت دندان را نام برد که طبیعتا مناسبتر است. کامپوزیت دندان بیشتر مناسب افرادی است که عیوب و نواقص کمتری در دهان و دندان خود دارند.
لمینت دندان مناسب افرادی است که با عیوب و نواقص شدید تری مواجه هستند و نواقص شدید دندان شما را بهتر پوشش می دهد. در این فرایند کیفیت و دقت حرف اول را می زند. دندانپزشک پس از معاینات اولیه دندان ها را به مقداری که برای نصب لامینت ها لازم باشد تراش کمی می دهد. قسمت مهم این پروسه قالب گیری، ارسال به لابراتور و سپس نصب آن است، نکته حائز اهمیت این است که هرچه دندانپزشک شما متخصص تر باشد طبیعتا با لابراتورهای با کیفیتتر و با برند های معتبرتر همکاری خواهد داشت که اگر این مهم صورت پذیرد نتیجه نهایی بینظیر خواهد بود. به صورت کلی به دلیل ساختار و جنس و همچنین مارک و برند، قیمت لمینت دندان نسبت به کامپوزیت بالاتر است.
پیشنهاد دکتر قاسم نژاد
به هرحال پس از کش و قوس فراوان و مشورت با دندانپزشک متخصص به یکی از این 2 روش که برای شما مناسب است خواهید رسید، اما این نکته را فراموش نکنید که برای انتخاب رنگ کامپوزیت ونیر و یا لمینت دندان هیجانی تصیمیم نگیرید، تحقیقات و مطالعات نشان داده لبخندی طبیعی بسیار جذاب تر و تاثیرگذارتر از لبخندی مصنوعی و ساختگی است. در ادامه ما به شما برای هرچه طبیعی تر و جذاب تر شدن لبخندتان سبک جدیدی را معرفی خواهیم کرد.
سبک جدید کامپوزیت و لمینت لبه شیشه ای
سبک جدید کامپوزیت لبه شیشه ای که عناوین دیگری مانند کامپوزیت لبه شفاف، لمینت لبه براق، لیرینگ لبه شیشه ای و یا لبه شیاردار نیزدارد.
به طور کلی، در دندانهای طبیعی شما ، بخش هایی وجود دارد که تناژ و طیف رنگی متفاوتی
دارد در واقع رنگ و سایه ها در دندان های شما یک دست نیست به طور مثال اگر در آینه نگاهی به دندان های خود بیاندازید متوجه این موضوع خواهید شد که لبه های دندان شما حالت شفاف و شیشه ای مانند دارد.
با پیشرفت متد ها در علم دندانپزشکی و روش های جدید زیبایی و اصلاح طرح لبخند، متخصصان دندانپزشکی قادر به این هستند که این عدم یکدست بودن دندان ها را برطرف کرده و به آنها جلوه ای زیبا و جذاب و در عین حال طبیعی ایجاد کنند، به این منظور دندانپزشک از کامپوزیت هایی متفاوت درلبه های دندان استفاده میکند که همانند ماده رزین دارای شفافیت و رنگهای متنوع هستند.
فرق کامپوزیت و لمینت به زبان ساده
در واقع کامپوزیت و لمینت لبه شیشه ای، هم برای اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار میگیرد و هم به صورت سلیقه ای برای زیباتر شدن و طبیعی تر جلوه دادن دندان ها از این روش می توان استفاده کرد. شایان ذکر است انتخاب این سبک به عهده زیباجوی گرامی میباشد و کاملا سلیقه ای است.
دندانپزشکی دکتر قاسم نژاد در زمره اولین کلینیک هایی است که کامپوزیت و لمینت لبه شیشه ای یا لبه شفاف را به مراجعه کنندگان خود معرفی نمود و با استقبال فراوانی مواجه شد.
سخن پایانی
هرچند قیمت و هزینه های کامپوزیت ونیر بسیار کمتر از ونیرهای سرامیکی (لمینت دندان) یا تاج دندان است اما به علت نیاز به ترمیم ها و بازبینی زودهنگام امکان دارد فرد متحمل هزینههای اضافی شود که او را از نصب کامپوزیت دندان پشیمان کند. هزینه نصب ونیرهای پرسلین در مرحله اول تقریباً 4 برابر کامپوزیت ونیرها است اما با توجه به عمر طولانی و استحکام بیشتر لمینت ها ممکن است در طولانی مدت برای بیمار مقرون به صرفه تر باشند.
برخلاف لمینت دندان، در کامپوزیت دندان نیاز به تراش خوردن سطح دندان نبوده و همچنین هزینه آن کمتر از لمینت دندان است. با این حال، هر چند کامپوزیت دندان از لحاظ هزینه اقتصادی مناسبتر است، اما ماندگاری و طول عمر لمینت بین ۱۰ تا 12 سال بوده و در کامپوزیت بین 4 تا 6 سال می باشد.
اگر بین لمینت و کامپوزیت دندان مردد هستید بهترین گزینه برای شما مشاوره با دندانپزشک دلسوز و متخصص است، کلینیک دندانپزشکی دکتر قاسم نژاد پذیرای شما هموطنان گرامی برای مشاوره رایگان، آنلاین و حضوری میباشد و صادقانه در همه حوزه های دندانپزشکی شما را راهنمایی خواهند کرد.
تعداد صفحات :14